Учені довели: їжа з фастфудів призводить до діабету
Відмова від гамбургерів і смаженої їжі дозволить уникнути діабету другого типу, або хоча б зменшити вірогідність появи цього захворювання. Швидкий набір зайвої ваги внаслідок регулярного вжитку великих порцій висококалорійної "сміттєвої" їжі збільшує ризик розвитку діабету.
Вивчивши харчові звички, спосіб життя і схильність до діабету 44 072 афроамериканок, дослідники з університету Бостона в Массачусетсі (США) з'ясували, що у чорношкірих жінок, які хоча б двічі в тиждень включали в своє меню бургери, смажену курку і рибу, вірогідність виникнення цієї недуги підвищилася за десять років на 40-70 % в порівнянні з тими, хто не харчується фастфудом. У 2 873 учасниць за час спостережень розвинувся діабет другого типу.
Слід зазначити, що любителі кави і чаю також рідше хворіють на діабет другого типу. Щоденні три-чотири філіжанки кави або чаю знижують ризик розвитку діабету на більш ніж 20 %. Така ж кількість кави без кофеїну зменшує шанси захворіти на третину. При цьому, кожна додаткова чашка кави без кофеїну в день знижує шанси захворіти на 7%. Магній і антиоксиданти, які містяться в каві та чаї (лигнани або хлорогенові кислоти) забезпечують захист організму від діабету, пише Компьюлента.
БукІнфо (с)
Джерело: ОБОЗ
-
2 млн. гривень: у Чернівецькому обласному клінічному кардіоцентрі за власні кошти створюють нове відділення кардіореабілітації
-
Які перші ознаки діабету та як знизити ризики його розвитку – поради лікаря-терапевта
-
Через теплу погоду Буковину заполонили кліщі. Вже зафіксовено 9 випадків хвороби Лайма
-
COVID та грип відступають. Що після них?
-
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Буковини: усе, що потрібно знати
-
На Буковині фіксують зростання захворюваності на коронавірус