На Буковині подешевшала яєшня на салі

В області знизились ціни на яйця й сало, зате виросли - на яловичину і манку. Протягом останньої декади січня цінова інспекція області зафіксувала зниження роздрібних цін на яйця (на 10-14%), сало (2,5%) та на курятину (3,3%).

Це пояснюють, з одного боку, зменшенням попиту, з другого – зниженням цін виробниками, що, вочевидь, є наслідком першого. Переївши важкої їжі на свята, люди тепер віддають перевагу дієтичним продуктам і стравам. Які, у свою чергу, через це дорожчають: попит. Відтак на кінець січня в області зросла ціна яловичини, манної крупи та молочних продуктів, найбільше з-поміж яких продорожчав кисломолочний сир – на 9%. Зважаючи на сезонне зменшення виробництва молока, цінова інспекція прогнозує подальший ріст цін на молочну продукцію, вартість решти продуктів обіцяють стабільну.

«БукІнфо» (с)


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації