Новорічно -різдв'яні свята на Буковині підняли ціни на варену ковбасу, м’ясо та сало

За перші десять днів нового року на Буковині подорожчали варена ковбаса, свинина, яловичина, птиця та м’ясо. Фахівці вважають, що це сталося через підвищений попит та занижену пропозицію, викликані Різдвяними святами. Про це повідомили в Держінспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області.

На 2% зросла у торговельній мережі Буковини за перші десять днів нового року середня вартість ковбаси вареної першого ґатунку (з 19,27 грн/кг до 19,66 грн/кг). Подорожчання вареної ковбаси, за словами начальника інспекції Віктора Лащака, викликана збільшенням роздрібних цін у двох підприємств торгівлі за рахунок росту цін виробників на 13,3% (ТОВ «Ідекс» Київська обл.) та 5,4% (ПП «Колос» м. Чернівці).

Водночас на продовольчих ринках Буковини зафіксовано зростання середніх цін на тваринницьку продукцію. Зокрема, на 2,1% зросли ціни на яловичину (з 38,00 грн/кг до 38,80 грн/кг), на 1,8% – на свинину (з 39,50 грн/кг до 40,20 грн/кг), на 1,4% – на сало (з 17,65 грн/кг до 17,90 грн/кг) та на 0,9% на птицю (з 17,50 грн/кг до 17,66 грн/кг).

Підвищення цін на тваринницьку продукцію фахівці пояснюють підвищеним попитом у зв'язку із Різдвяними святами та незначною пропозицією даної продукції.

Збільшення ж роздрібних цін на птицю (кури), за словами Віктора Лащака, викликано збільшенням цін на птицю, що реалізується в регіоні під торговою маркою «Гаврилівські курчата», виробник якої за межами області.

ЗІК


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації