Гопко пояснює, чому на Буковині стався стрибок захворюваності на COVID-19
ТЕМА №1 /
Впродовж останніх тижнів у Чернівецькій області фіксують значне збільшення хворих серед людей, які працюють.
Про це сьогодні на брифінгу повідомила головний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко, - інформує МБ.
"Вже подолана позначка в 30 тисяч хворих на корорнавірус. Ми маємо 592 летальні випадки, маємо щодня близько ста госпіталізованих. Прогнозоване зростання пов’язане з тим, що у такий період року люди більше часу проводять у приміщеннях без застосування масок, без дотримання дистанції. Особливо це приміщення, які не провітрюються. Більше ризиків інфікуватися, перебуваючи у приміщення понад годину", - сказала медик.
За словами Гопко, часто люди виходять на роботу із першими симптомами хвороби.
"Найчастіше інфікуються колеги по роботі. Трапляються випадки, коли розслідуються кілька випадків в одному колективі, і це є наслідком того, що людина, яка вже мала певні симптоми — чи невисоку температуру, чи нежить - виходила на роботу. Але ніхто не може одразу визначити чи це ковід, чи застуда.
Впродовж останніх тижнів у Чернівецькій області фіксують значне збільшення хворих серед людей, які працюють.
Про це сьогодні на брифінгу повідомила головний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко, - інформує МБ.
"Вже подолана позначка в 30 тисяч хворих на корорнавірус. Ми маємо 592 летальні випадки, маємо щодня близько ста госпіталізованих. Прогнозоване зростання пов’язане з тим, що у такий період року люди більше часу проводять у приміщеннях без застосування масок, без дотримання дистанції. Особливо це приміщення, які не провітрюються. Більше ризиків інфікуватися, перебуваючи у приміщення понад годину", - сказала медик.
За словами Гопко, часто люди виходять на роботу із першими симптомами хвороби.
"Найчастіше інфікуються колеги по роботі. Трапляються випадки, коли розслідуються кілька випадків в одному колективі, і це є наслідком того, що людина, яка вже мала певні симптоми — чи невисоку температуру, чи нежить - виходила на роботу. Але ніхто не може одразу визначити чи це ковід, чи застуда.
Аргументи, які ми вислуховуємо під час епідрозслідування, – надмірна зайнятість, неможливість перенести якісь справи. Але з одного такого випадку ми маємо 2-5 випадків інфікування у межах одного колективу. Тому хотіла би звернутися з проханням до всіх, бути уважними до власного здоров’я і бути уважними до тих, хто поряд", – зазначила головна санітарна лікарка Буковини.
Головне фото "Української правди"
Більше новин по темі:
-
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Буковини: усе, що потрібно знати
-
На Буковині фіксують зростання захворюваності на коронавірус
-
Сухий кашель: причини та лікування
-
Подовжуємо чутливі моменти: повний посібник з пролонгаторів
-
Висока температура – чому виникає та що потрібно робити
-
Два продукти, від яких не можна відмовлятися, якщо хочеш схуднути. Вас це здивує