До України прийшла страшна хвороба, яка атакує нервову систему і головний мозок (ВІДЕО)
БУДЬМО УВАЖНІ! /
Україні загрожує атака лістеріозу - небезпечна інфекція, що викликає безліч серйозних захворювань. За першими симптомами вона схожа на сильне харчове отруєння. Якщо ж вчасно не діагностувати хворобу, страждає центральна нервова система або головний мозок. Для літніх людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей та вагітних жінок наслідки можуть бути летальними. Спеціалісти закликають ретельно мити овочі та фрукти. В Україні одна людина вже захворіла на лістеріоз, ідеться у сюжеті ТСН.
Є підозри, що бактерія потрапила з Європи, де вона спричинила смерть десятьох людей. Спалах інфекції виник через заморожену кукурудзу, яку на ринки ЄС постачали з Угорщини. Нині її активно вилучають з продажу в Україні.
Про бактерію лістеріоз Аліна Проценко довідалась з повідомлення, яке їй надіслали з магазину. Менеджери попросили жінку повернути заморожену суміш овочів, яку вона придбала у них. Просто розморозила на сковорідці. Їла як завжди. Я терміново побігла до аптеки, запивала все ліками. Пила дуже багато води з електролітами, щоб трошки позбутися всього цього", - розповіла пацієнтка.
Заморожена суміш овочів була угорського виробництва. Нещодавно на одному з тамтешніх фермерських господарств у кукурудзі було виявлено бактерію лістеріоз. Саме цей продукт ймовірно й спричинив спалахи лістеріозу в Австрії, Данії, Фінляндії, Швеції та Великій Британії. "Сам збудник у світі, можна виділити з грунту, кормів. Основним джерелом є тварини, гризуни, коти собаки, свійські тварини. Основний шлях зараження - через різні харчові продукти", - розповіла інфекціоніст Оксана Гудзенко.
Слід зазначити, що лістеріоз небезпечний для вагітних. Ірина втратила дитину під час вагітності. Вона згадує, що перед трагічним випадком у селі в знайомих пила щойно надоєне молоко. "Я була на роботі. Відчула температуру, ломку в тілі. Ніби я тягала залізо. Ломило таз, бедра. Дитина була мертвою. Викликали в мене роди", - пригадала жінка.
Щоб не підчепити інфекцію, фахівці радять ретельно готувати продукти до вживання. Найкращий спосіб - термічна обробка. Свіжі овочі та фрукти варто ошпарити окропом.
Україні загрожує атака лістеріозу - небезпечна інфекція, що викликає безліч серйозних захворювань. За першими симптомами вона схожа на сильне харчове отруєння. Якщо ж вчасно не діагностувати хворобу, страждає центральна нервова система або головний мозок. Для літніх людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей та вагітних жінок наслідки можуть бути летальними. Спеціалісти закликають ретельно мити овочі та фрукти. В Україні одна людина вже захворіла на лістеріоз, ідеться у сюжеті ТСН.
Є підозри, що бактерія потрапила з Європи, де вона спричинила смерть десятьох людей. Спалах інфекції виник через заморожену кукурудзу, яку на ринки ЄС постачали з Угорщини. Нині її активно вилучають з продажу в Україні.
Про бактерію лістеріоз Аліна Проценко довідалась з повідомлення, яке їй надіслали з магазину. Менеджери попросили жінку повернути заморожену суміш овочів, яку вона придбала у них. Просто розморозила на сковорідці. Їла як завжди. Я терміново побігла до аптеки, запивала все ліками. Пила дуже багато води з електролітами, щоб трошки позбутися всього цього", - розповіла пацієнтка.
Заморожена суміш овочів була угорського виробництва. Нещодавно на одному з тамтешніх фермерських господарств у кукурудзі було виявлено бактерію лістеріоз. Саме цей продукт ймовірно й спричинив спалахи лістеріозу в Австрії, Данії, Фінляндії, Швеції та Великій Британії. "Сам збудник у світі, можна виділити з грунту, кормів. Основним джерелом є тварини, гризуни, коти собаки, свійські тварини. Основний шлях зараження - через різні харчові продукти", - розповіла інфекціоніст Оксана Гудзенко.
Слід зазначити, що лістеріоз небезпечний для вагітних. Ірина втратила дитину під час вагітності. Вона згадує, що перед трагічним випадком у селі в знайомих пила щойно надоєне молоко. "Я була на роботі. Відчула температуру, ломку в тілі. Ніби я тягала залізо. Ломило таз, бедра. Дитина була мертвою. Викликали в мене роди", - пригадала жінка.
Щоб не підчепити інфекцію, фахівці радять ретельно готувати продукти до вживання. Найкращий спосіб - термічна обробка. Свіжі овочі та фрукти варто ошпарити окропом.
Більше новин по темі:
-
«П’ята хвороба». В Україні епідемія парвовірусу: що це таке
-
Дослідники знайшли спосіб знешкоджувати ракові клітини без шкоди для здорових
-
У 8 закладах Буковини можна отримати медичну допомогу при інсульті - НСЗУ
-
2 млн. гривень: у Чернівецькому обласному клінічному кардіоцентрі за власні кошти створюють нове відділення кардіореабілітації
-
Які перші ознаки діабету та як знизити ризики його розвитку – поради лікаря-терапевта
-
Через теплу погоду Буковину заполонили кліщі. Вже зафіксовено 9 випадків хвороби Лайма