На Глибоччині запрацювала нова сироварня, якій немає аналогів на Буковині (ВІДЕО)
ДОБРА СПРАВА /
У селі Михайлівка на Глибоччині на місці старої лазні облаштували сироварню. До її кооперативу увійшли 32 господарства, переважно жителі цього села. Це зручно тим, що тут молоко куплятимуть у селян, перероблятимуть, а продукцію постачатимуть до навчальних закладів. Там будуть виготовляти не лише відомі європейські сири, а й за авторською рецептурою. Облаштували її за австрійські гроші. На усе витратили понад двадцять тисяч євро.
ВІКТОР БАБИН, ГОЛОВНИЙ ТЕХНОЛОГ СИРОВАРНІ: «Оскільки люди, які у віці, вони не можуть далеко ходити, то вони приносять молока нам, ми його переробляємо і віддаємо їм гроші».
Сучасне обладнання із фільтрації молока закупили за австрійські гроші. Виготовлятимуть голландський та буковинські сири за іноземними технологіями, а ще обіцяють продукт за авторською рецептурою.
МИКОЛА РУБАНЕЦЬ, ГОЛОВА КООПЕРАТИВУ: «Плануємо тут виготовляти сир та сметану, ну й звичайно ексклюзивні сири».
На сироварні працюють поки четверо людей, однак до літа колектив планують розширювати.
ГРИГОРІЙ ВАНЗУРЯК, ГОЛОВА ГЛИБОЦЬКОЇ ОТГ: «Справа у тому, що у селі Михайлівка у людей дуже багато рогатої худоби, а влітку буде ще більше роботи. Тому і виникла ідея розташувати тут сироварню, це буде зручно для людей».
У селі Михайлівка на Глибоччині на місці старої лазні облаштували сироварню. До її кооперативу увійшли 32 господарства, переважно жителі цього села. Це зручно тим, що тут молоко куплятимуть у селян, перероблятимуть, а продукцію постачатимуть до навчальних закладів. Там будуть виготовляти не лише відомі європейські сири, а й за авторською рецептурою. Облаштували її за австрійські гроші. На усе витратили понад двадцять тисяч євро.
ВІКТОР БАБИН, ГОЛОВНИЙ ТЕХНОЛОГ СИРОВАРНІ: «Оскільки люди, які у віці, вони не можуть далеко ходити, то вони приносять молока нам, ми його переробляємо і віддаємо їм гроші».
Сучасне обладнання із фільтрації молока закупили за австрійські гроші. Виготовлятимуть голландський та буковинські сири за іноземними технологіями, а ще обіцяють продукт за авторською рецептурою.
МИКОЛА РУБАНЕЦЬ, ГОЛОВА КООПЕРАТИВУ: «Плануємо тут виготовляти сир та сметану, ну й звичайно ексклюзивні сири».
На сироварні працюють поки четверо людей, однак до літа колектив планують розширювати.
ГРИГОРІЙ ВАНЗУРЯК, ГОЛОВА ГЛИБОЦЬКОЇ ОТГ: «Справа у тому, що у селі Михайлівка у людей дуже багато рогатої худоби, а влітку буде ще більше роботи. Тому і виникла ідея розташувати тут сироварню, це буде зручно для людей».
Поки така сироварня єдина на Буковині. Аналоги є хіба що на Львівщині та Франківщині.
Більше новин по темі:
-
До 65 гривень і вище? Що буде з цінами на пальне в Україні цього літа
-
У Вижниці учасник бойових дій відкрив магазин тканин разом із швейним ательє
-
У Чернівецькому центрі зайнятості мають 18 вакансій із заробітною платою від 30000 до 45000 грн. 60 тисяч пропонують масажистам і 85 бойовим медикам і самперам
-
З обстріляного ворогом Нікополя – на Сторожинеччину: як жінка відновлює зелений бізнес на новому місці
-
Турецька компанія Onur, яка будувала в Україні дороги, за 35 млн євро збудує у Львові перший житловий комплекс
-
У Романківцях Василь Козак урочисто відкрив торговельно-розважальний комплекс "Ganz"