ГОЛОВНА | БЛОГИ | ПРО НАС | АРХІВ | ФОТОСЕРВІС | КОНТАКТИ | ВХІД НА САЙТ
Блог Раїси Ільчук

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ, ПОЧЕСНИЙ ГОЛОВА "ПРОСВІТИ", ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЗАСТАВНІВСЬКОГО РАЙОННОГО ПАРТОСЕРЕДКУ "ВО "БАТЬКІВЩИНА", ДЕПУТАТ КОСТРИЖІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ
17-04-2017 14:10

СИЛЬНІША ЗА БУДЬ-ЯКУ ЗБРОЮ...

Сотні наукових досліджень  доводять чудодійний вплив молитви не тільки на Людину, але й на все живе. Вчені довели, що щире звернення до Бога здатне творити дива і дарувати не лише душевний спокій, але й зцілювати від недуг. Доведено також, що чим більше людей одночасно щиро моляться, то потужнішою стає сила молитва. У народі кажуть, що під час великих свят, коли небо «відкривається», молитва має ще більшу силу. Якщо так, то чому? Від чого залежить сила молитва? Тому що богослужіння відбувається при "відчинених дверях". Тому й кажуть, що Ворота в Царство Небесне в цей час відкриті. Кажуть, що молитва тоді є більш дієвою. Та й самі ми відчуваємо під час спільної молитви, коли в церкві збираються сотні мирян, особливу ауру – світлу та чисту.
Хотіла б сказати про особливу силу материнської молитви. Сьогодні, коли йде війна, матері частіше об’єднуються при церквах у спільноти, молячись за своїх дітей. Така практика має місце і в країнах Європи. Науковці під час промовляння молитви зафіксували особливий ритм  мозку, коли людина ніби відходить від усього земного і її свідомість  перебуває за межами мозку. Як діє молитва? Наш мозок випромінює електромагнітні хвилі високої частоти, які, коли ми молимося, досягають сфер електромагнітних полів вищих цивілізацій (або сил). Ми ніби підлаштовуємося на їх частоту, взаємно підсилюємо один одного. Вони створюють захисний енергетичний щит планети.
Якщо моляться дві людини, то вони посилюють один одного кожен в сім разів, якщо три людини – в сім у квадраті, якщо чотири, то сім в кубі. А якщо буде молитися вся країна, то ми врятуємо наш Світ. Така ось теорія. 
Молитва – велика сила!  Але хто вірить, той врятується, - каже народна мудрість. По-перше, молитва дає людині захист, віру в майбутнє. Бо на що у цьому світі ми можемо розраховувати? На владу? Ні! На гроші? Ні! На друзів? Вони також не вічні. Все змінюється, а молитва вічна і сильніша від всякої зброї. Але вона має тільки тоді силу, коли Людина вірить у Господа. Та у нас одна біда: звертаємося до Господа тільки тоді, коли нам погано. Ми ще не скинули «ярмо гнобителя», ще ворог не скинув чоботи, які топчуть нашу Україну, і знову -  «плащ, облитий кров’ю». Тоді ми просимо допомоги від Бога. І він підіймає нас кожний раз, коли ми цього потребуємо. Нам хочеться попросити Бога, щоб Він показав свою могутність, щоб встановив у світі «Царство справедливості, любові та миру».
За історію людства було зафіксовано чимало чудес, які доводять наявність Бога. Скажемо, який дивошедевр «Таємна вечеря» - картина зберігається 520 років у Мілані (Італія). І це один із найвизначніших шедеврів про життя Ісуса. Віруючі пишаються тим, що свого часу не дали Наполеону вивезти розпис разом із стіною до Парижу. У роки Другої світової війни, коли англійці бомбардували місто Мілан, то знищили дах і три стіни монастиря, де знаходилася «Таємна вечеря». До цих пір вчені не можуть з’ясувати, як так трапилося, що три стіни зруйнувалися, а та, де була картина, не постраждала. І як тепер не повірити в те, що, справді, це святе місце, яке береже Господь.
У  1992 році у нас, у Кострижівці, сталося таке: люди поставили хрест на роздоріжжі, на Луках, на честь Святого Миколая. Невідомі викрали звідти ікону і викинули її в Дністер. Довго шукали цю ікону односельчани. Її знайшли жителі села Василів. Яке було їх здивування, коли ікона, яку вони вийняли з річки, була повністю сухою.
Всі  знають, що вхід до Гробниці Христа закривав великий камінь, який не могли відкотити навіть 20 осіб. Але Ісус Христос силою віри своєї відкотив його. Хіба це не диво?! Коли воскрес Син Божий, поховальне полотно залишилося у гробниці. Воно збереглося до наших днів – нині весь світ знає про Туринську плащаницю. І тільки в 1898 році появилось диво на плащаниці – зображення Ісуса.  У  Парижі проходила міжнародна виставка релігійного мистецтва. На неї привезли Плащаницю з Турина, як погано збережене творіння давніх християнських художників. Плащаницю повісили високо над аркою, а перед закриттям виставки вирішили сфотографувати. 28 травня археолог і фотограф-аматор Секондо Піа зробив дві фотографії. Один негатив виявився зіпсутим, а другий, розміром 60 х 50 см, ввечері того ж дня він занурив в проявник і заціпенів: на темному фоні негативу виявився позитивний фотографічний портрет Христа Спасителя — Обличчя з неземним виразом краси та благородства. Всю ніч просидів Секондо Пія в благовійному спогляданні, не відводив очей від портрету, що так несподівано явив йому в його домі Христа Спасителя. Так феномен плащаниці поєднав віру та науку.
Серед усіх християнських свят Воскресіння Христове відзначається з особливою радістю та особливою урочистістю. Чому? Тому що Воскресіння Христове означає, що смерть у людській природі не перемагає! Воскресіння Христове стало запорукою вічного життя. Воскресіння Христове вселяє у наші серця велику надію і це нам дає бадьорість і силу перемагати негаразди. Хіба не Воскресіння Христове єднає нас, українців, в єдину сім’ю?  Кожен із нас із дитинства пам’ятає, яке сильне враження на нас справляє великоднє богослужіння, коли священик  постає перед мирянами і радісно вигукує: «Христос воскрес!». І всі хором відповідають: «Воістину воскрес!». Чому ж завжди, слухаючи ці слова, з очей рікою ллються сльози?  І кожен розуміє, що це найважливіша новина у нашому житті. Це радість не тільки для багатих, а для кожного! Це свято єднає живих а мертвих у єдину сім’ю!  Протягом століть  люди на втратили віру в Бога, Христа.
Читачу! Нехай наступний рік принесе нам тільки добробут, благополуччя, родинне тепло та злагоду, щирих друзів, повагу та любов від рідних та близьких Вам людей. Хай Господь благословляє наше спільне прагнення жити у вільній, правовій, демократичній країні! Читачі! Доброго Вам здоров’я, оптимізму, щасливого свята.
Сьогодні линемо привітаннями зі святом Великодня до наших воїнів, які святкують це свято в холодних окопах на передовій і готові грудьми закрити свій народ. Всіх благ Вам, воїни, та божої благодаті.
Христос воскрес, дорогі земляки! Воістину воскрес!
Переглядів (1054) / Коментарі (1)
Додати свій коментар
  Ваше ім'я
  Місце проживання
  Введіть код
 оновити код
 
 
Увага, коментарі не відповідаючі нашим вимогам будуть видалені.
зачекайте ...